Heart Chat Bubble

Killar och tjejer

Varför ska tjejer vara mindre stökiga än killar? Varför är det tjejerna som ska vara duktiga i skolan/hemma? Varför förväntas killar vara stökiga?

Det kan nog de flesta inte svara på. Tjejer kan väl visst också vara stökiga. De kan snacka, flamsa, tramsa osv. Det kanske är någon/några kille/killar som är stökig/stökiga. Men vi tjejer kan också. Vi om man tänker efter är nog tjejer stökigare egentligen. Det kanske inte märks lika tydligt men snackar man bort en hel lektion tex. så är man ändå inte "oskyldig". Tjejerna skyller ofta på killarna då läraren och andra elever får den synen på eleven.

Och varför ska tjejer alltid vara duktiga i skolan eller hemmet? Jo för att vi förväntas vara blyga och att vi ska sköta vårt arbete bättre men är vi tysta och sköter vårt arbete? Ibland! Om tjejer tex. får ett dåligt betyg så kanske läraren säger: Jag är besviken på dig. Sen går en kille in och får samma betyg och läraren säger: Det är bra. Vilket betyder att hon hade högre förhoppningar på tjejen än killen.

Varför förväntas killarna vara stökigare?
Jo för att vi ser bara vad killarna gör och inte vad tjejerna gör. Vi ser bara de fel killarna gör och inte de dem gör rätt. Vi set vad tjejerna gör rätt men inte fel.


Så ett tips: Nästa gång ni ser en tjej som gör fel, säg då till läraren.


/My <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback